"Готель на природі" в Сінгапурі визнано найкращою високою будівлею світу (ФОТО)

23-поверховий хмарочос Pan Pacific Orchard у Сінгапурі від архітектурної студії WOHA отримав нагороду Ради з висотних будівель (CTBUH) та Urban Habitat як найкраща нова висока будівля у світі.

Фото: Dezeen
Фото: Dezeen

Про це повідомляє Dezeen.

Розташований у густонаселеному міському районі, готель на 350 номерів має чотири великі озеленені тераси, врізані в прямокутну форму будівлі.

Рада з висотних будівель і міського середовища, яка охарактеризувала будівлю як «готель на природі», присудила їй найвищу нагороду – «Найкраща висотна будівля світу» – за те, як вона демонструє стійке бачення Сінгапуру.

«Серед відомих торгових центрів, обсаджених деревами бульварів і багатофункціональних веж, Pan Pacific Orchard виділяється як маяк екологічного бачення Сінгапуру», – зазначили в CTBUH.

Фото: Dezeen
Фото: Dezeen

«Концепція проєкту «готель на природі» перетворює традиційну висотку на вертикальний зелений простір з численними терасовими садами і водними об'єктами, інтегрованими в будівлю, завдяки чому коефіцієнт озеленення ділянки становить понад 300 відсотків», – додала організація.

Завершений у 2024 році, Pan Pacific Orchard розділений на сегменти, кожна шестиповерхова секція виходить на терасу з різною тематикою – ліс, пляж, сад і хмари.

Ці тераси містять закриті простори для відпочинку на свіжому повітрі для гостей, а також допомагають перехресному провітрюванню інтер'єрів. Вони підтримуються великими кутовими колонами, вкритими рослинністю, що покликані сприяти підвищенню біорізноманіття міста.

Фото: Dezeen
Фото: Dezeen

«Цей проєкт демонструє, що стійкість і гостинність можуть йти пліч-о-пліч, і що хмарочоси можуть служити зеленими легенями в густонаселеному міському середовищі», – наголосили в архітектурній студії WOHA.

Pan Pacific Orchard також був названий переможцем у номінації «Найкраща висотна будівля 100-199 метрів» за версією CTBUH.

нагорода архітектура сінгапур

Знак гривні
Знак гривні