Ситуація навколо Вугледара критична, росіяни намагаються оточити місто, — Deep State

Ситуація навколо Вугледара Донецької області критична та продовжує ускладнюватися, повідомляє моніторинговий проєкт Deep State.

Скриншот з відео
Скриншот з відео

За словами аналітиків проєкту, росіяни намагаються оточити місто.

Паралельно з цим вони його просто рівняють із землею артилерією, КАБАми тощо.

У Deep State наголошують, що кадри знищення Вугледара необхідно показувати нашим партнерам. Адже поки ведуться політичні дискусії про обмеження і дозволи, російські війська просто стирають цілі міста і села авіаційними бомбами з літаків, які б мали знищуватися, але немає чим.

"Тримати до останнього — означає ставити руїни вище за ціну наших військових, що є неприпустимим. Про сьогоднішні наслідки потрібно було думати раніше, а тепер вже запізно. Хоча бійці 72 бригади не здаються і попри все продовжують виконувати свою роботу", — зазначають аналітики.

Як пише Forbes, російські окупаційні війська можуть відрізати 72 окрему механізовану бригаду ЗСУ, яка 20 місяців захищає Вугледар.

Видання пише, що на багатьох інших ділянках фронту в Україні бойові дії сповільнюються. Але у районі Вугледара вони можуть навпаки прискоритися. Зокрема, це підтверджує українська аналітична група Frontelligence Insight.

У статті йдеться про те, що заміновані дороги й поля навколо цього міста на Донеччині стали смертельною пасткою для росіян, які просуваються на броньованих машинах, мотоциклах і гольф-карах. Українські захисники також часто знищують більшість окупантів мінами, безпілотниками, артилерією та протитанковими ракетами.

Втім, дороги через Водяне, за кілька кілометрів на північ, менш небезпечні для загарбників. Саме тут росіяни просуваються під прикриттям військових літаків, що завдають потужних бомбових ударів.

"72-га механізована бригада досить добре оснащена танками Т-64, бойовими машинами БМП-2 і гаубицями М-109. Але навіть найкраще оснащена бригада не може тримати оборону вічно, а два роки — це великий термін для ведення бойових дій без перепочинку", — йдеться у матеріалі.

Аналітик Forbes Девід Екс наголошує, що 72-га бригада досягла рідкісного досягнення: майже два роки обороняла одне і те ж прифронтове місто проти незмінно чисельніших сил ворога.

"Тепер їй потрібна допомога, якщо не заміна", — пише Екс. Утім, додає він, з огляду на розтягненість українських військ по лінії фронту та залученість до Курської операції, знайти підкріплення або замінити бригаду дуже важко.

наступ окупантів битва за донбас вугледар фронт

Знак гривні
Знак гривні