Скандал у Китаї. Чиновницю і функціонерку КПК засудили за мільйонні хабарі та сексуальну експлуатацію 58 підлеглих

Скандально відому чиновницю з південно-західного Китаю засудили до 13 років ув'язнення і штрафу в розмірі одного мільйона юанів ($140 000) за неправомірні дії, зокрема, за сексуальні стосунки з 58 підлеглими й отримання хабарів на суму майже 60 мільйонів юанів ($8,5 млн).

Під час перебування на посаді Чжун часто називали «прекрасною губернаторкою». Вона ніколи не виходила заміж і не мала дітей. Фото: 163.com
Під час перебування на посаді Чжун часто називали «прекрасною губернаторкою». Вона ніколи не виходила заміж і не мала дітей. Фото: 163.com

Про це пише SCMP.

52-річна Чжун Ян раніше обіймала посаду губернатора і заступниці секретаря партії в префектурі Цяньнань, провінція Гуйчжоу. Вона виросла у скромній родині, вивчала історію в університеті, а у 22 роки вступила до Комуністичної партії Китаю, з часом дослужившись до рангу депутата Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП).

Чжун здобула визнання завдяки заснуванню фруктової та сільськогосподарської асоціації, спрямованої на допомогу фермерам, і витрачала власні кошти на підтримку літніх людей, які її потребували.

Однак документальний фільм, знятий Guizhou Radio and Television, розкрив, що Чжун брала хабарі та використовувала своє становище для того, щоб забезпечити вигідні контракти для своїх компаній під приводом державних інвестицій.

Наприклад, вона схвалила забудову 170 000 квадратних метрів землі у високотехнологічному промисловому районі для бізнесмена, з яким мала тісні стосунки. Цей бізнесмен згодом перепрофілював землю під забудову, від чого Чжун нібито отримала значні прибутки.

Власник приватного бізнесу стверджував, що Чжун нехтувала компаніями без особистих зв'язків з нею, що стримувало зростання приватного бізнесу в регіоні.

Згідно з повідомленнями NetEase News, поряд з гонитвою за владою і багатством, Чжун мала численні романи з підлеглими чоловіками, використовуючи такі приводи, як «понаднормова робота» і «відрядження», щоб проводити час зі своїми коханцями.

За даними видання, деякі чоловіки вирішили стати її коханцями через переваги, які вона пропонувала, тоді як інші неохоче брали участь через страх перед її владою. Кажуть, що у Чжун було 58 коханців і її часто бачили в приватних нічних клубах.

Уряд провінції Гуйчжоу ініціював розслідування її дій, в результаті якого вона була засуджена за корупцію. Окрім 13-річного тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі одного мільйона юанів, вона була позбавлена посади в КПК.

1 вересня її виключили з Комуністичної партії і відсторонили від державних посад, що стало одним з найсуворіших політичних покарань для чиновників у Китаї.

хабарництво Китай скандал суд

Знак гривні
Знак гривні