Пожежі на північному кордоні. Росіяни активно обстрілюють села, через посуху горять будинки й ліси (КАРТА)

За даними NASA FIRMS, вздовж північного України кордону спостерігається велика кількість пожеж. Це може свідчити про активні бойові дії чи обстріли.

Пожежі в Україні 17 вересня 2024 року

Згідно з повідомленнями Чернігівського прикордонного загону, 17 вересня РФ атакувала чотири прикордонні громади: Семенівську, Новгород-Сіверську, Сновську та Городнянську. Внаслідок обстрілів у селі Прогрес Семенівської громади протягом доби згоріли 12 житлових та нежитлових будинків.

Масові пожежі в прикордонних селах через російські обстріли тривають уже тижнями. Так, протягом лише 14 вересня у Миколаївці Семенівської громади згоріли понад 30 будинків, ще три — у селі Залізний міст. Голова громади Сергій Деденко в коментарі Суспільному зазначив, що причиною пожеж стали обстріли, а через суху погоду та мінування території вогонь швидко поширюється.

За його словами, від обстрілів понад уже два тижні не припиняють горіти також ліси. Через відсутність опадів вони знову займаються після затухання. Також їх важко гасити через обстріли і мінування.

Як правило, пожежі виникають також і під час інтенсивних бойових дій. І ми їх бачимо на Східному фронті та на Курщині. А от на Півдні пожеж мало, це може опосередковано свідчити, що інтенсивність боїв там зараз невисока.

фронт інфографіка пожежі карта чернівщина

Знак гривні
Знак гривні