У Лівані масово вибухнули пейджери членів "Хезболли", тисячі поранених (ВІДЕО)

У вівторок, 17 вересня, тисячі людей, зокрема і членів угруповання "Хезболла", були поранені, коли пейджери, якими вони користуються для зв'язку, вибухнули по всьому Лівану.

Фото: REUTERS/Mohamed Azakir
Фото: REUTERS/Mohamed Azakir

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на власні джерела.

Представник "Хезболли" на умовах анонімності заявив, що вибух пейджерів був «найбільшим порушенням безпеки», якого зазнало угруповання за майже рік війни з Ізраїлем.

Ізраїльські військові відмовилися коментувати вибухи.

Іранське інформаційне агентство Mehr повідомило, що посол Ірану в Лівані Моджтаба Амані отримав поранення в результаті одного з вибухів.

За даними Reuters, хвиля вибухів тривала близько години після перших детонацій. Не одразу було зрозуміло, як саме були приведені в дію пристрої.

Ліванські сили внутрішньої безпеки заявили, що по всьому Лівану, особливо в південних передмістях Бейрута, було підірвано низку пристроїв бездротового зв'язку, що призвело до поранень.

Три джерела журналістів серед правоохоронців заявили, що підірвані пейджери були «останньої моделі», яку Хезболла отримала за останні місяці.

Червоний Хрест у Лівані заявив, що понад 50 машин швидкої допомоги та 300 працівників екстреної медичної допомоги були направлені для допомоги в евакуації постраждалих.

Елайджа Маньє, незалежний військовий і політичний аналітик, сказав виданню Aljazeera, що "Хезболла" значною мірою покладається на пейджери, щоб запобігти перехопленню Ізраїлем її комунікацій.

Зазначається, що декілька місяців тому лідер Хезболли Хасан Насралла закликав членів угруповання не використовувати смартфони, оскільки Ізраїль нібито користується «технологіями для проникнення в ці пристрої».

вибухи ізраїль війна технології ліван

Знак гривні
Знак гривні