На Херсонщині росіяни посилено штурмують острови, щоб взяти під контроль все русло Дніпра, — аналітик

Українські захисники ведуть інтенсивні бойові дії з російськими окупантами на островах у гирлі Дніпра. При цьому росіяни прагнуть повністю відтіснити наші війська на правий берег річки, щоб контролювати основне русло.

Придніпровський напрямок на карті Deep State станом на 16 вересня
Придніпровський напрямок на карті Deep State станом на 16 вересня

Про це повідомив військовий аналітик, координатор групи “Інформаційний спротив” Костянтин Машовець.

“На даний час на Придніпровському операційному напрямку продовжуються інтенсивні бойові дії передових підрозділів ЗСУ із російськими окупаційними військами на островах в дельті річки Дніпро… Зокрема – на островах Мілкий, Козацький, Білогрудий та низці інших”, – написав Машовець у фейсбуці.

За його словами, фіксується участь у цих боях підрозділів противника зі складу:

“Сенс цих боїв зводиться до прагнення [росіян] тотально витіснити наші підрозділи на правий берег річки й отримати можливість повністю контролювати основне русло Дніпра на всій протяжності його дельти…

У зв’язку з цим “сміливі” припущення щодо підготовки однією зі сторін якогось масштабного форсування Дніпра в ту чи іншу сторону тут явно недоречні. Як на мене, жодна зі сторін до цього поки не готова”, – підсумував аналітик.

Як пише Новинарня, речник ОУВ “Таврія” Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону заявляв про значне зростання з 7 вересня інтенсивності російських штурмів на островах не лише в районі Кринок, а й у гирлі Дніпра, неподалік від Херсона. Протягом тижня тут відбулося близько 60 бойових зіткнень. Ворог також суттєво збільшив кількість артилерійських обстрілів, ударів дронами-камікадзе тощо.

За даними Генштабу, за добу 16 вересня на Придніпровському напрямку російські загарбники намагалися витіснити з позицій наші підрозділи вісім разів. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

наступ окупантів дніпро херсонщина штурм

Знак гривні
Знак гривні