Тотальна ввічливість. Неочікувані враження мобілізованого від базового навчання у ЗСУ (ВІДЕО)

Нішевий блогер сержант Михайло Цертій розповів на своєму ютуб-каналі про свій досвід проходження базової загальновійськової підготовки (БЗВП). "Армія — це зовсім не те, що думають на цивілці", — наголошує військовий.

Цертій каже, що перше, що його вразило — це тотальна ввічливість, притому що "командний голос тут є, строгість тут є, дисципліна тим більше".

"Оці гаркання, деякі там залякування — вони якраз не тотальні, локальні. Вони стосуються певних ситуацій, а тотально тут є ввічливість і повага до людей.

І це дуже дивує. Це те чого я не очікував. Я служив у радянській армії, там цього взагалі не було", — каже військовий.

Він також розповідає, що інструктори на БЗВП намагаються розв'язувати будь-які конфлікти і не допускати чвар між тими, хто проходить підготовку.

Інструктори наголошують, що людина, яка може тобі не подобатися, згодом може витягнути тебе з окопу, накласти турнікет чи прикрити у бойовій ситуації.

"Інструктори — це люди, які мене просто шокували і знесли дах. Це люди, які мають бойовий досвід, які були на передку і пройшли пекло війни. У них понтів нуль, абсолютно нуль і неймовірна глибока повага до людей", — розповідає Михайло Цертій.

Більше вражень мобілізованого від проходження БЗВП дивіться на відео.

Читайте також: Чому фахові інструктори йдуть зі своїх посад. Пояснює тренер зі стрес-підготовки Костянтин Ульянов

бзвп відео інструктори військо

Знак гривні
Знак гривні