Десна біля Чернігова потемніла, місцями екологи фіксують масовий замор риби

Станом на 7 ранку 9 вересня на Золотому березі (центральний пляж м. Чернігова) у річці Десна спостерігається незначний неприємний запах. У річці вода темного кольору.

Фото: Держрибагентство
Фото: Держрибагентство

Про це повідомив виконуючий обов‘язки мера Чернігова Олександр Ломако.

За його словами, місцями фіксується масовий замор риби.

"Зараз відбувається засідання оперативного штабу. Рибу будуть збирати та відвозити на утилізацію в заздалегідь визначене місце. Працюють міські служби, екологи та ДСНС", — зазначає Ломако.

Він також нагадує, що відвідування пляжу заборонили. Муніципальна варта контролює ситуацію на місці. Посилено контроль за продажем всіх видів риби в місті. Також працює станція аерації КП "Чернігівводоканал" в районі переправи.

"Важливо ще раз зазначити, що Чернігів не споживає воду з річок, місто використовує воду зі свердловин. Тому, загрози життю та здоров‘ю чернігівців немає", — наголошує в.о. міського голови Чернігова.

Читайте також: Як війна вплинула на водні ресурси України

Нагадаємо, у кінці серпня Державне агентство меліорації та рибного господарства повідомило, що у річці Сейм, яка протікає по Курській і Бєлгородській областях Росії, по Сумщині і Чернігівщині та впадає у Десну, значно перевищена допустима концентрація забруднюючих речовин.

У відомстві заявили, що масштабне забруднення водойми спричинили росіяни, ймовірно скидаючи відходи невідомих речовин у річку Сейм.

риба десна чернігів екологія

Знак гривні
Знак гривні