Побиття та смерть мобілізованого на Закарпатті. Лубінець закликав ретельно розслідувати інцидент

На Закарпатті зросла кількість звернень щодо неправомірних дій представників ТЦК та СП.

Про це заявив уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець.

"Так, до мого представника в Закарпатській області звернулася громадянка України, яка у своєму зверненні повідомила про незаконне, на її думку, затримання працівниками ТЦК та СП її батька та побиття, що призвело до його смерті", — зазначив омбудсмен.

Він наголосив, що цей випадок потребує негайного, всебічного і неупередженого розслідування.

Читайте також: П’ять стовпів мобілізації. Що потрібно зробити, щоб виправити ситуацію з поповненням військ

Нині відомості про кримінальне правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 128 ККУ (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) внесені до ЄРДР.

"З метою з'ясування всіх обставин справи, я скерував запит до Генерального прокурора. У разі виявлення порушень, вимагатиму притягнення до відповідальності винних посадових осіб, незалежно від їхніх звань, рангів та посад, які вони обіймають", — підкреслив Лубінець.

У Закарпатському ТЦК вже відреагували на інформацію про смерть мобілізованого нібито після побиття. Там назвали причину смерті — ішемічний інфаркт лівої півкулі головного мозку.

"Керівництво Закарпатського ОТЦК та СП провело зустріч з представником уповноваженого в Закарпатській області Андрієм Крючковим, де було обговорено цей інцидент та надано всю необхідну інформацію для подальшої взаємодії", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Затримання співвласника книгарень. У Закарпатському ОТЦК оприлюднили свою версію

лубінець закарпаття тцк свавілля мобілізація

Знак гривні
Знак гривні