США ввели нові санкції проти понад 100 компаній і фізичних осіб за підтримку Росії

Міністерство фінансів США оголосило про санкції проти понад ста фізичних та юридичних осіб у 16 різних юрисдикціях, причетних до ухиляння Росії від західних санкцій.

Міністерство фінансів США. Фото ілюстративне: Mandel Ngan, AFP

Згідно з Міністерством фінансів США, одна з таких мереж сприяла закупівлі Росією боєприпасів у Туреччині й координувалась громадянином Італії Джуліо Сфольєтті. Інша — через компанії у Туреччині, Франції та Гонконгу імпортувала компоненти для підсанкційного російського "Промтеху".

У Швейцарії та Ліхтенштейні американський Мінфін виявив мережі, які дозволяли російським олігархам приховувати свої інвестиції в іноземні підприємства через трастові фонди, а також закупляти для Москви напівпровідники.

Також під санкції США потрапив італійський виробник верстатів Fagima, який співпрацював з російським агентом із закупівель Дмитрієм Аліхановим, уже внесеним до американського чорного списку.

У переліку згадуються компанії в Об’єднаних Арабських Еміратах, що допомагали Росії торгувати російським золотом, та низка китайських компаній, причетних до імпорту підсанкційних товарів до Росії.

Нагадаємо, востаннє США вводили масштабний пакет санкцій проти РФ у червні цього року. Тоді внесено було понад 90 іноземних компаній, які допомагали країні-агресору ухилятися від санкцій.

санкції мінфін США санкції проти рф обхід санкцій

Знак гривні
Знак гривні