Українські дрони атакували аеродром "Маринівка" на Волгоградщині. Склади боєприпасів злетіли в повітря. ВІДЕО

У ніч на 22 серпня в російській Волгоградській області лунали вибухи через атаку ударних безпілотників. Після цього могла початися пожежа на військовому аеродромі "Маринівка". Про це повідомляє Воєнний фокус з посиланням на російське медіа Astra.

Спочатку жителі Калача-на-Дону Волгоградської області заявили, що регіон був атакований за допомогою дронів і почалася пожежа. Вони не розуміли, який саме об'єкт міг постраждати, однак одразу припустили, що може йтися про військовий аеродром "Маринівка".

Пожежа тривала, й інші місцеві жителі також стверджували, що горить саме аеродром у селищі Октябрський.

В Astra також додали, що згідно з відкритими даними, на цьому об'єкті росіян розташовані фронтові літаки-розвідники Су-24МР 2-ї окремої розвідувальної авіаційної ескадрильї.

photo_2024-08-22_12-35-47

Пізніше жителі також поділилися, що у Волгоградській області почали вибухати снаряди, які росіяни завантажували в літаки. Гучні звуки були з періодичністю 1-3 хвилини. У зв'язку з цим громадян закликали зібрати документи, адже можлива евакуація.

При цьому тривалий час місцева влада жодним чином не коментувала інцидент публічно, тому інформація не була офіційною.

На ранок з'явилися свіжіші кадри об'єктивного контролю, які підтверджують, що пожежа відбувається саме на аеродромі. Також видно і чути, як вибухають снаряди для літаків.

Аеропорт Волгограда у зв'язку з інцидентом тимчасово не приймає і не відправляє літаки. Обмеження почали діяти ще о 01:49 і це рішення було ухвалено "для забезпечення безпеки польотів цивільних повітряних суден".

"Були введені тимчасові обмеження. Аеропорт тимчасово не приймає і не відправляє повітряні судна. Екіпажі ПС, авіадиспетчери та служби аеропорту вживають усіх необхідних заходів для забезпечення безпеки польотів — це головний пріоритет", — написав представник Росавіації у своєму Telegram-каналі.

аеродроми рф дрони зсу вибухи на аеродромах РФ

Знак гривні
Знак гривні