Путін не здатний швидко відповісти на операцію України в Курській області, — WP

Американське видання The Washington Post у своєму матеріалі стверджує, що Російський диктатор Володимир Путін у кризових ситуаціях часто реагує дуже повільно. Цей факт підтверджується зокрема такою реакцією на події на Курщині.

Фото ілюстративне: Roman Pilipey/AFP
Фото ілюстративне: Roman Pilipey/AFP

"Повільна, непомітна військова відповідь Москви на несподівану окупацію Україною частини західної Курської області є останнім прикладом того, що глава Кремля не зміг відповісти швидкими, рішучими діями, щоб відповідати його войовничій риториці", — ідеться в матеріалі.

Видання зауважує, що операція на Курщині є четвертим серйозним ударом по владі Путіна після його вторгнення в Україну в лютому 2022 року та підкреслює слабкі сторони автократичного режиму.

У кожному випадку, чи після невдачі РФ у поваленні українського уряду на початку вторгнення, чи то після бунту найманців ПВК "Вагнер" під керівництвом Пригожина, чи після теракту в "Крокус Сіті Хол" - реакція Кремля була повільною. 

Путін чекав 24 години або більше, щоб виступити із публічним коментарем.

"Через чотири дні після того, як Путін доручив російській армії витіснити українські війська, стало ясно, що атака, спочатку сприйнята як короткострокова неприємність, або ж "провокація" за словами Путіна, - швидше за все, вимагатиме від російських сил тижні або місяці, для реагування", - пише кореспондентка The Washington Post.

курщина путін курська операція реакція

Знак гривні
Знак гривні