Російські війська активізувалися під Кринками, — речник ОСУВ "Таврія"

Російські окупаційні війська активізувалися на лівому березі Дніпра у Херсонській області, українським військовим доводиться переміщатися через пожежі, спричинені обстрілами.

Карта: DeepState
Карта: DeepState

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, передає Liga.net.

За його словами, протягом минулої доби на плацдармі на лівому березі Дніпра в Херсонській області, північніше села Кринки, де українські підрозділи перемістилися на нові позиції, було відбито одразу сім атак.

"При цьому, якщо ворог в таку погоду, як зараз, завдає артилерійського ураження, особливо з артилерії калібру 152 міліметри, а також скидає із БпЛА боєприпаси із запалювальними речовинами, як вчора в районі цих позицій, північніше Кринок, там виникають пожежі й дуже складно утримати ці позиції. Доводиться нашим захисникам переміщатися", – розповів Лиховій в ефірі національного телемарафону.

Речник додав, що загалом ворог не змінював своєї тактики, до того ж ознак формування ударних сил для російського наступу не було виявлено.

Дивіться також: Якою була і чого коштувала морпіхам і бригадам ТРО операція у Кринках (ВІДЕО)

15 серпня речник Нацгвардії Музичук повідомив, що Росія перекидає до Курської області тилові підрозділи та резерви, тому інтенсивність бойових дій на території України не спадає.

Раніше представник пресслужби 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила Іван Петричак повідомляв, що з початком операції українських військових на Курському напрямку ситуація у Часовому Яру не змінилася.

наступ окупантів кринки фронт окуповані території

Знак гривні
Знак гривні