На Курщині рота солдатів РФ здалась у полон: понад 100 військових поповнили обмінний фонд (ФОТО, ВІДЕО)

Українські бійці у Курській області взяли у полон понад сотню російських солдатів. Рота прийняла таке рішення після того, як військове керівництво покинуло їх напризволяще.

Про це повідомляє пресслужба проєкту Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими "Хочу жить".

Зазначається, що понад сто залишених командирами росіян прийняли рішення і здалися в полон учора, 14 серпня.

"Їх можна зрозуміти, важко вести бойові дії, коли тобою командують самодури та казнокради, а фланги "прикривають" кадировські бандити, які кидають всіх і все, щоб самим не бути полоненими", — йдеться в повідомленні.

Також у проєкті згадали про російського генерала Лапіна, який у 2022 році відповідав за оборону Харківської області, коли ЗСУ здійснили стрімку деокупацію, а нині відповідає за оборону Курська.

Водночас, як повідомляє Цензор.Нет із посиланням на джерела в спецслужбах, спецоперацію провели воїни ЦСО "А" СБУ, полонивши 102 російських військових. Це є наймасовішим взяттям у полон ворога за один раз.

Полонені росіяни на Курщині
Опорник росіян

Воїни захопили та зачистили розгалужений, бетонований та якісно укріплений зі всіх сторін ротний опорний пункт. У ньому були підземні комунікації та приміщення для проживання особового складу. Також там була столова, зброярня та навіть лазня.

Окупанти не збиралися здаватися в полон, провізії та боєприпасів у них було достатньо.

Полонені — військові 488-го гвардійського мотострілкового полку ЗС РФ та підрозділу "Ахмат".

атаки на території РФ курська операція полонені

Знак гривні
Знак гривні