На Курщині у полон потрапляє дедалі більше кадрових російських військових (ФОТО, ВІДЕО)

У Курській області у полон потрапили багато російських військових. Численні відео і фото російських полонених публікують у соцмережах з перших днів наступальної операції Сил оборони.

Фото: t.me/war_home
Фото: t.me/war_home
Полонені росіяни
Взяття у полон росіян

Якщо спочатку це були здебільшого солдати строкової служби, то тепер в кадр й, відповідно, полон, потрапляє все більше кадрових російських військових, пише АрміяInform.

Український проєкт «Хочу жить», опублікував відео з бійцями «Ахмата», яких також взяли в полон у Курській області. Рейдові групи українських військових полонили кадировців глибоко в тилу, коли вони намагалися втекти.

Нагадаємо, в Курській області РФ з 6 серпня тривають активні бої. 12 серпня на Ставці з президентом України Володимиром Зеленським головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що під контролем українських військ перебуває близько 1000 км² території Росії.

Аналітики з DeepState розповіли, що прорив у Курській області охопив 44 населених пункти. Крім того, є ще 10, статус яких поки що не визначився. Але, додають аналітики, ця оцінка дуже консервативна.

Водночас моніторинговий проєкт War Mapper підрахував, що українські війська контролюють щонайменше 320 км² Курської області.

зс рф курська операція кадировці полонені

Знак гривні
Знак гривні