Бійці Нацгвардії отримали українські бронемашини "Новатор-2", оснащені системами РЕБ (ВІДЕО)

Національна гвардія України отримала партію спеціальних броньованих бронемашин (СБА) «Новатор-2».

Це перші українські бронеавтомобілі, оснащені системами радіоелектронної боротьби.

«Командування Національної гвардії поставило нам задачу: швидко, оперативно оснастити наші бронеавтомобілі пристроями радіоелектронної боротьби, призначеними для виявлення та знешкодження радіокерованих вибухових пристроїв, тобто fpv-дронів, маленьких наземних дронів тощо. Ми з вітчизняним розробником РЕБу знайшли найкращий варіант по вартості, якості та умовах поставки – та реалізували його в цих машинах», – розповів заступник гендиректора компанії «Українська бронетехніка» Микола Кузьма.

СБА «Новатор 2» розроблений вже під час війни з урахуванням досвіду використання бронеавтомобіля «Новатор» військовими різних силових підрозділів. Оновлена версія «Новатора» має посилений протимінний захист, покращену підвіску та систему керування.

Як пише Мілітарний, на початку липня Національна Гвардія України отримала першу партію СБА «Новатор 2», який призначений для перевезення відділення, а саме 9 бійців без водія. Тобто разом це 10 військовослужбовців. Він уже штатно обладнаний баштою з туреллю для великокаліберного кулемета калібром 12,7 мм.

Від виробництва першого експериментального «Новатор-2» до серійного виробництва пройшов майже рік випробовувань. Дослідний зразок цього вітчизняного бронеавтомобіля був вперше представлений на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO у Польщі у вересні 2023 року.

новатор українська бронетехніка реб нацгвардія

Знак гривні
Знак гривні