Просування до 10 кілометрів. Аналітики ISW оцінили масштаби й динаміку Курської операції (КАРТА)

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши зібрані дані, пишуть про просування ймовірно українських військ до 10 кілометрів углиб російської Курської області.

Курська область 7 серпня

"Підтверджено, що 7 серпня українські війська просунулися до 10 кілометрів углиб Курської області Росії на тлі продовження механізованих наступальних операцій на російській території", — йдеться у свіжому звіті.

В огляді зазначають, що геолокаційні кадри, опубліковані 6 і 7 серпня, свідчать, що нібито українська бронетехніка вийшла на позиції вздовж траси 38К-030 приблизно за 10 кілометрів від міжнародного кордону.

Підтверджені на цей час масштаби та місцеперебування просування ймовірно українських військ в Курській області вказують на те, що вони проникли щонайменше через дві російські оборонні лінії та опорний пункт.

Читайте також: "Це удар для армії РФ". Опозиційний до Кремля експерт розповів цікаві деталі про бої у Курській області та показав карти

"Російське інсайдерське джерело стверджувало, що українські сили захопили 45 квадратних кілометрів території в Курській області з моменту початку операції 6 серпня, а інші російські джерела повідомили, що українські сили захопили 11 населених пунктів.

Кілька інших російських джерел повідомили, що українські сили захопили пункт пропуску «Суджа» та газорозподільну станцію «Суджа». Геолокаційні зображення, опубліковані 7 серпня, показують, що українські війська захопили понад 40 російських військовополонених на КПП «Суджа», а  російська служба Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода опублікувала супутникові знімки, на яких видно значні пошкодження будівель на КПП", — йдеться в огляді.

Дивіться також: Відео дня. Унікальне влучання: бійці СБУ збивають FPV-дроном російський вертоліт Мі-28

Як повідомляється, українські війська використовували FPV-безпілотник, щоб збити російський вертоліт Мі-28 над Курською областю, що свідчить про те, що українські війська продовжують успішно адаптувати свої можливості у сфері безпілотних літальних апаратів.

Реакція Кремля на українські наступальні дії в Курській області досі була суперечливою, зазначають аналітики ISW. Це відбувається тому, що "російські чиновники намагаються знайти баланс між представленням цих зусиль як помітної ескалації з боку України та уникненням перебільшення їхніх потенційних наслідків і ризиком внутрішнього невдоволення".

Зазначається, що окремі російські так звані воєнні блогери піддали різкій критиці російське військове командування за те, що воно не виявило підготовку до наступальних операцій України в Курській області або не запобігло їм.

Читайте також: У чому ризики Курської операції для ЗСУ: пояснює американський військовий аналітик

атаки на території РФ курськ кордон

Знак гривні
Знак гривні