Про що свідчить масштаб руйнувань на російському аеродромі Морозовськ (ФОТО)

У публічному просторі з’явилися фото, зроблене на місці того, що раніше було складом авіаційного озброєння на російському аеродромі "Морозовськ", який зазнав атаки українськими дронами в ніч на 3 серпня 2024 року.

Масштаб ураження на Морозовську

Аналітики порталу Defence Express проаналізували, що могло спричинити настільки масштабні руйнування на ворожому летовищі.

Оскільки об’єкт по суті припинив своє існування, буквально злетів у повітря, аналітики припускають, що знищення як мінімум одного Су-34 та пошкодження мінімум двох літаків цього типу могло бути результатом вторинної детонації та подальшого розльоту боєприпасів по летовищу.

photo_2024-08-06_12-02-10

"Знищений склад озброєння на аеродромі "Морозовск" до свого знищення по суті був цілим комплексом будівель з різним ступенем захищеності. А це своєю чергою ставить питання зокрема і про те, яке таємниче оснащення мали українські БПЛА-камікадзе для виконання удару по цьому об’єкту.

Бо тут йдеться одночасно і про те, як пробити покрівлю на будівлях складу озброєння, які могли мати різну товщину, і як заодно спровокувати настільки масштабну детонацію накопиченого боєзапасу", ― зазначає Defence Express.

photo_2024-08-06_12-02-13

Аналітики порталу не виключають, що на об’єктах складу авіаційного озброєння в "Морозовську" могли лежати такі елементи авіаційного озброєння, як некеровані реактивні снаряди та постріли до авіаційних гармат, ракети класу "повітря-поверхня" або ж і "повітря-повітря", і це все могло здетонувати та буквально катапультувати будівлі в стратосферу.

photo_2024-08-06_12-02-21

"Ми уже маємо прецедент, коли наші далекобійні дрони-камікадзе можуть отримувати неочікуваного характеру спорядження, яке призводить до небачених досі результатів. Тут ми маємо на увазі, зокрема, історію з тим, що українські далекобійні дрони отримали ідеальну бойову частину з повітряним підривом", ― підсумовують аналітики.

втрати ворога дрони зсу аеродроми рф

Знак гривні
Знак гривні