Під ударом Київщина. Україна відбила одну з найбільших атак "шахедами" (ФОТО, ВІДЕО)

Росія вночі та зранку 31 липня атакувала Україну дронами-камікадзе. Це була одна з наймасованіших атак "шахедами".

Атака "шахедів" на Київщині

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, росіяни атакували 89-ма ударними БпЛА типу Shahed із районів Єйськ, Сеща, Курськ, Приморсько-Ахтарськ. Основний напрямок удару – Київщина.

"Це одна із наймасованіших атак ударних БпЛА «Shahed-131/136». Таку ж кількість «шахедів» ворог застосовував у новорічну ніч 1 січня 2024 року. Як тоді, сьогодні українська протиповітряна оборона вистояла і відбила масовану атаку ворожих безпілотників", – йдеться у повідомленні.

Повітряна тривога на Київщині тривала майже дев'ять годин. Її оголошували двічі – вночі та зранку, оскільки було дві хвилі атаки.

За даними Київської міської військової адміністрації, на підступах до Києва було збито близько 40 "шахедів". Дрони не долетіли до столиці. У Києві влучань не було, руйнувань не зафіксовано. Обійшлося без постраждалих та жертв.

У Київській області через масовану атаку ударних безпілотників зафіксовано пошкодження 13 приватних осель у чотирьох районах, в одному з будинків через уламки дрона виникла пожежа.

"Вночі внаслідок падіння уламків ворожого безпілотника в Броварському районі сталося руйнування з подальшим горінням приватного житлового будинку", – повідомили у ДСНС.

Оперативні групи продовжують роботи з фіксації та ліквідації наслідків ворожої атаки. Падіння більшості уламків БпЛА фіксуються поза межами населених пунктів.

ППО київщина шахеди масована атака

Знак гривні
Знак гривні