Наскільки альтернативні кандидати від Демократичної партії випереджають Байдена, — Politico

Результати опитування від BlueLabs Analytics продемонстрували, що альтернативні кандидати від Демократичної партії випереджають президента Байдена в середньому на три пункти в усіх штатах, де відбудуться вибори.

AP Photo / David Becker
AP Photo / David Becker

Про це пише Politico.

Видання наводить основні результати опитування понад 15 000 виборців у семи штатах, де відбудуться вибори:

Кого підтримують найбільше?

Потенційними кандидатами з найбільшою підтримкою є сенатор від Арізони Марк Келлі, губернатор Меріленду Вес Мур, губернатор Пенсильванії Джош Шапіро та губернатор Мічигану Гретхен Вітмер.

Усі четверо випереджають Байдена приблизно на 5 пунктів у ключових штатах.

"Ці дані підтверджують погляди деяких стратегів, що сліпе об'єднання демократів навколо Гарріс було б такою ж великою помилкою, як і сліпа підтримка переобрання Байдена. Майже вдвічі більше виборців вважають, що делегати повинні номінувати найкращого кандидата, а не обирати наступного в черзі", — підсумовує видання.

Пояснення від Текстів: щоб юридично бездоганно замінити кандидата рішення не балотуватися зараз може прийняти сам Байден, адже він обраний на праймеріз, як кандидат від Демократичної партії. Теоретично з'їзд Демпартії, може висунути іншого кандидата без самовідводу Байдена, але такого ще не було в історії США, адже з'їзд партії лише затверджує результати проведених раніше праймеріз.

вибори у сша байден демократи опитування

Знак гривні
Знак гривні