Пташка закликала Зеленського перевірити "злочинні накази" командира 59-ї бригади. Як відреагував Генштаб

Захисниця Азовсталі Катерина Поліщук з позивним Пташка звернулася до президента Зеленського щодо проведення службового розслідування стосовно дій командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука. У Генштабі оголосили перевірку ситуації.

Катерина Пташка Поліщук. Фото з особистої фейсбук-сторінки
Катерина Пташка Поліщук. Фото з особистої фейсбук-сторінки

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Зазначається, що головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський та начальник Військової служби правопорядку ЗСУ відвідають зону відповідальності 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, командування якої звинувачують у великих втратах особового складу.

Відповідний допис Пташка опублікувала у Facebook 14 липня. Вона розповіла, що понад рік перебувала у зоні ведення бойових дій пліч-о-пліч з 59-ї ОМПБр ім. Якова Гандзюка. Парамедикиня зазначила, що за час їхньої співпраці бригадою командували Вадим Сухаревський та Максим Стеценко.

"Але у звʼязку з «геніальними» посадовими рішеннями та родинними звʼязками вищого військового керівництва з Шевчуком Богданом Володимировичем, останнього було призначено на посаду кбр 59 ОМПБр з квітня 2024 року", – розповіла Катерина Поліщук.

Пташка наголосила, що тисячі військовослужбовців досі залишаються виконувати бойові завдання в зоні ведення бойових дій під керівництвом Шевчука, тому закликала Зеленського звернути увагу та провести службову перевірку "за фактами злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям та здоровʼям особового складу, дії, що призвели до гибелі великої кількості військовослужбовців, в тому числі й з високих керівних посад, егоїзм, сліпий карʼєризм, усунення всіх "незгодних" командирів, пригнічення бойового духу та приниження особового складу повною байдужістю до основної мети військовослужбовців та його, як командира у війні з ворогом".

Поліщук також повідомила, що через "нелюдське та непрофесійне ставлення" Шевчука змушена припинити співпрацю з цією бригадою.

"Та не всі мають таку можливість – опиратись злочинним наказам, які спрямовані виключно на здобування додаткових зірочок цією людиною.

Прошу вжити заходів та усунути від прийняття важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у збереженні особового складу, виконанні завдань та перемозі. Військова честь та честь офіцера – не пусті слова. Принаймні такими вони не повинні бути", – зазначила Катерина Поліщук.

проблеми в ЗСУ командири втрати зсу ієрархія зсу

Знак гривні
Знак гривні