"Блогер" Остап Стахів зухвало зриває мобілізацію, СБУ бездіє, — активіст з Донецька Федорчук

Аналітик, громадський активіст з Донецька Станіслав Федорчук, який служив у Національній гвардії України, закликав СБУ зупинити антиукраїнську та антимобілізаційну діяльність "блогера" Остапа Стахіва.

Остап Стахів. Фото: Варіанти
Остап Стахів. Фото: Варіанти

"Зустрів на вулицях Львова не будь-кого, а відомого «правозахисника», «журналіста» та «блогера» Остапа Стахіва. На запитання як справи за підозрою по статті 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу), Остап почав розповідати що «виїб**» СБУ і радісно повідомив, що прокурор, який вів його справу, втік з України", – пише Федорчук на своїй сторінці в X.

Федорчук розповідає, що коли він сказав Стахіву, що його антимобілізаційна діяльність є антидержавною та промосковською, «активіст» вхопив телефон і почав волати, що він у прямому етері. За 10 хвилин приїхала «група підтримки» з антимобілізаційного клубу. Разом з Остапом було вісім осіб.

Читайте також: Антивакцинатор Стахів створив багатотисячну мережу зі зриву мобілізації: як вона діє

"Побачивши УБД, трохи заспокоїлись, хтось з гурту навіть показав своє посвідчення. Спочатку була обрана стратегія спровокувати на бійку, навіть патрульну поліцію наперед викликали.

А далі безліч цікавого: розповіді про те, що ТЦК нелегальний орган, який не має працювати з мобілізацією; воювати мають тільки добровольці; в ТЦК тільки корупціонери, хабарники і садисти; з усіма питаннями треба сходити до президента, парламенту та Кабміну.

На прощання Остап повідомив, що має спецзасоби для самозахисту і на тому пішов", – описує подробиці зустрічі Федорчук.

Аналітик наголошує, що Остап Стахів та його клуб займається поширенням конспірологічних теорій, спрямованих проти державних інституцій, зокрема тих, які мають здійснювати мобілізацію. Це відкрита антидержавна та антиукраїнська діяльність, підкреслює Федорчук.

"Служба безпеки України, імітація роботи в часи війни, це саме те, що варто демонструвати суспільству? Ніхто не має права паплюжити Збройні сили України, а також тих військових, які служать в ТЦК. Досить удавати, що розбудовані мережі антимобілізації – це громадянська активність", – звернувся до СБУ Станіслав Федорчук.

Про численну розгалужену мережу зі зриву мобілізації Texty.org.ua писали у докладній аналітиці: Не Стахівим єдиним. В Україні діє цілий антимобілізаційний рух

зрив мобілізації стахів сбу тцк агенти рф

Знак гривні
Знак гривні