Платформа X Ілона Маска блокує розслідування Bellingcat про удар російською ракетою X-101 по Охматдиту

Соціальна мережа X Ілона Маска блокує розслідування Bellingcat про те, що удар по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві було завдано російською ракетою X-101. Під час переходу за посиланням деякі користувачі отримують попередження, буцімто воно може бути небезпечним.

Колаж Bellingcat
Колаж Bellingcat

Про це повідомляє Mezha.Media.

“Посилання, за яким ви намагаєтеся перейти, було визначено X або нашими партнерами як таке, що може містити спам або становити небезпеку, відповідно до Політики X щодо URL-адрес”, – йдеться в повідомленні на платформі.

У ньому також сказано, що посилання може належати до будь-якої з наведених нижче категорій:

"Посилання на цю статтю все ще класифікується як спам, попри наші повідомлення до X. На інших платформах цього не відбулося. Якщо ви хочете перейти безпосередньо на наш сайт, ви можете зробити це за адресою http://bellingcat.com, і ви знайдете розслідування на нашій головній сторінці", – написали аналітики у X.

Напередодні аналітики Bellingcat, а також експерти з ядерної зброї та ракетних технологій підтвердили, що “Охматдит” у Києві вразила російська крилата ракета X-101. Такий висновок спеціалісти змогли зробити завдяки відеоматеріалам атаки, які з’явилися у відкритих джерелах невдовзі після атаки. З розслідуванням можна ознайомитися за посиланням.

Водночас у СБУ повідомили, що отримали нові докази, які підтверджують, що Росія ударила по «Охматдиту» ракетою Х-101.

Читайте також: Наслідки удару по “Охматдиту”: двоє загиблих, 16 поранених, знищено більше ніж 20 відділень та унікальну лабораторію

маск розслідування bellingcat охматдит соцмережі атака на Київ

Знак гривні
Знак гривні