Обстріл Києва: російська ракета вбила 10-річного каратиста Максима Симанюка з мамою та сестрою

Внаслідок обстрілу Києва 8 липня загинув 10-річний каратист Максим Симанюк, його 9-річна сестра та мама.

450245769_895582592609631_488561679687679329_n відповідальні за злочини, війна діти, воєнні злочини рф, загиблі, атака на Київ

Про це повідомляє Українська федерація карате.

"Це Максим Симанюк, 10-річний каратист. Він, його сестра та мама були вбиті російською ракетою в їхньому домі в Києві. Максимку назавжди 10 років. Щирі співчуття батькові, а також клубу "Чемпіон", де тренувався Максим Симанюк, та тренеру", — йдеться в повідомленні Федерації.

Відомо також, що скоро хлопчикові мало виповнитися 11 років. Його сестричці Насті було 9 років. Діти загинули разом із мамою Зоряною.

Максим Симанюк (фото: instagram.com/ukf_official)
Максим Симанюк (фото: instagram.com/ukf_official)

Співробітниця Національного музею Голодомору-геноциду Ліна Тесленко, чия донка є однокласницею загиблого Максима, написала на своїй сторінці у фейсбуці щемливий допис про цю трагедію і відповідальність її винуватців.

"Я не знаю, чи дивляться ті, хто приймає рішення, націлює і випускає ракети, потім новини. Не їхні брехливі про "поражени воєнниє об'єкти", а справжні, з наслідками їхніх дій. Навряд, бо для цього треба мати совість і сумління, яких у наших ворогів немає.

Але я хочу, щоб вони бачили очі цієї дитини. Щоб 10-річний Максимчик Симанюк, його на рік молодша сестричка Настя, мама, яку витягли з-під завалів ще живою і перш ніж знепритомніти вона просила врятувати двох її дітей, приходили до них навіть у снах", — написала Ліна.

Друзі та близькі родини відкрили збір для допомоги тата Максима. Долучитися до нього можна за посиланням.

відповідальні за злочини війна діти воєнні злочини рф загиблі атака на Київ

Знак гривні
Знак гривні