Обстріл Охматдиту: росіяни вдарили по відділенню, де були діти на діалізі, — Ляшко

Сьогодні, 8 липня, вранці російський агресор завдав ракетного удару по найбільшій дитячій спеціалізованій лікарні України "Охматдит" у місті Київ.

Фото: НДСЛ Охматдит
Фото: НДСЛ Охматдит
Фото: НДСЛ Охматдит
Фото: НДСЛ Охматдит
Фото: НДСЛ Охматдит
Фото: НДСЛ Охматдит

Як повідомили в НДСЛ Охматдит, пошкоджено корпуси лікарні, зруйновані деякі будівлі медзакладу, вибиті вікна та шибки, є постраждалі.

"Зараз на місці працюють відповідні служби для ліквідації наслідків, допомоги пацієнтам та співробітникам. Деталі згодом", – розповіли у лікарні.

Як повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, росіяни завдали удару по відділенню токсикології Охматдиту, де перебували важкохворі діти на діалізі.

"В операційних та реанімаційних вдалося всіх врятувати. Ми їх спокійно спускаємо, і в координації з Київською екстреною медичною допомогою дітей розвозять. В пріоритеті ті, хто перебуває на штучній вентиляції легень, хто потребує кисневої допомоги, або хто не може жити без електроживлення", – цитує Ляшка УП.

Нині триває евакуація пацієнтів, зокрема хворих з реанімації, оскільки там немає електрики, води та кисню. Хворих перевозять до всіх лікарень МОЗ у Києві.

"Зараз організована ліквідація наслідків надзвичайної ситуації. Ми бачимо корпус, у якому було відділення токсикології, де були дітки на діалізі, працювала лабораторія. Тут допомагають нам ДСНС, які перші кинулися розбирати завали. Ми розумітимемо через певний період часу, кого евакуювала швидка, і хто потенційно може перебувати під завалами.

Працюють завідувачі кожного відділення. Працює оперативний штаб, все будемо повідомляти. Головне – не панікувати і допомагати врятувати якомога більше життів", – сказав очільник МОЗ.

Ляшко не виключив, що під завалами можуть перебувати люди, а також те, що є загиблі. Є поранені медики, їм надається допомога.

Підтримати Охматдит можна за посиланнями:
https://next.privat24.ua/.../%7B%22token%22...

https://www.ohmatdytfund.org/donate

охматдит воєнні злочини рф обстріл Києва війна діти

Знак гривні
Знак гривні