Стерненко розповів про загибель начрозвідки з секретними даними через некомпетентість командира

Волонтер Сергій Стерненко оприлюднив у мережі X інформацію про некомпетентність комбрига однієї з бригад. Громадський діяч не називає прізвища і не вказує, про яку саме бригаду йдеться, щоб не надавати "конкретику ворогу". Утім, наголошує Стерненко, у Генштабі ЗСУ чудово знають про кого йдеться.

Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ
Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Як розповів волонтер, в одній з бригад, що тримає оборону на стратегічно важливій ділянці, пару місяців тому призначили нового комбрига.

За його словами, комбриг не знайшов спільної мови із бригадою, став перешкоджати операторам дронів у роботі, втручатися у їхню роботу та навіть ховав від них дрони.

Але найбільш кричущим випадком, додає Стерненко, стало те, що нещодавно командир бригади погодив відправку на бойове завдання начальника розвідки бригади.

"Для розуміння: начальник розвідки — це очі, вуха та маса секретних даних щодо ситуації у бригаді та у смузі її відповідальності. Відправляти начрозвідки на бойовий вихід — абсолютно некомпетентне рішення, що межує з військовим злочином.

Начальник розвідки бригади загинув. Ворог міг отримати доступ до секретної інформації. Бригада вкрай деморалізована", — розповів волонтер.

Стерненко наголошує, що таких історій, як у цій бригаді, в українському війську багато. Системна проблема із кадровою кризою серед командирського складу не вирішується, підсумовує він.

проблеми в ЗСУ командування розвідка кадрові зміни

Знак гривні
Знак гривні