Компанія зі сфери енергетики заявляє про тиск і планує згорнути інвестиції та вийти з України

Група компаній у сфері енергетики EDS Ukraine заявила, що відкладає інвестиції в новий завод через обшуки та планує перенести виробництво до Чехії.

Фото: EDS Ukraine
Фото: EDS Ukraine

Про це йдеться в оприлюдненій на фейсбук-сторінці заяві компанії.

Зазначається, що на початку цього року вона запланувала масштабні інвестиції в будівництво нового цеху з виробництва трансформаторів та зарядних пристроїв для електромобілів великої потужності. Продукцію планували продавати не тільки в Україні, а й в Єврозоні, в перспективі розглядався вихід на ринок США.

Перший етап передбачав будівництво у поточному році цеху площею 4 000 квадратних метрів, який мав запрацювати наступного року. У 2025-му також планувалося розпочати будівництво другого такого цеху для розширення виробництва.

У компанії стверджують, що загальна сума інвестицій у проєкт окупністю 5 років мала становити майже 8 000 000 $ до 2026-го, планувалося залучити 160 працівників та платити на рік 40-45 млн грн податків.

На нинішньому етапі, зазначають у EDS Ukraine, вони вже придбали земельну ділянку, завершили девелоперську фазу та отримали всі необхідні дозволи на будівництво. Знайшовши фінансування першого етапу за рахунок власних коштів і кредитів від банків-партнерів, компанія майже закінчила проєктування цеху.

"Проте минулого тижня відбулися обшуки в офісах групи та в помешканнях керівників та співробітників. Шок? Так! Бо за 15 років існування компанії – це перший випадок обшуків.

Для збереження таємниці слідства не будемо розголошувати ніяких деталей, але вважаємо – це тиск на бізнес. До речі, безпідставний, як свідчить наш досвід, дотримання вимог до робіт, що ми виконуємо, та залучені до процесу адвокати.

Почали вивчати можливість створення цього проєкту в Єврозоні. Адже враховуючи нові ризики, перспектива інвестування в Україні стає ще більш ризикованою" – йдеться у заяві.

інвестиції тиск на бізнес енергетика

Знак гривні
Знак гривні