У Берліні стартувала виставка знищеного та захопленого ЗСУ російського озброєння (ФОТО)

27 червня в Берліні стартувала виставка трофейних зразків знищеного та захопленого Силами оборони України російського озброєння та військової техніки під назвою «Код незламності».

Виставка «Код незламності»

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Виставка інформує громадянське суспільство країн Європейського Союзу щодо відкритої агресії Росії проти України та привертає увагу до воєнних злочинів росіян.

Там представлені зразки російського спорядження та амуніції, засоби радіоелектронної боротьби окупантів, частини балістичних ракет, БПЛА, а також розвідувальних та ударних дронів.

У Берліні показують трофеї ЗСУ

Це, зокрема, уламки Shahed-136, крилатої ракети ракет Х-101 та аеробалістичної «Кинджал». Серед експонатів також є касетні суббоєприпаси, протипіхотні міни.

Представлені зразки є наочним свідченням щодо невибіркового використання різних типів озброєння, якими Росія завдає ударів, зокрема по цивільній інфраструктурі та громадянах України.

Знищена і затрофеєна ЗСУ російська техніка

Виставка триватиме до кінця серпня у приміщенні Berlin Story Bunker (Schöneberger Str. 23A, 10963 Berlin).

Її організував Національний військово-історичний музей України спільно з Центром досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки ЗСУ за підтримки Міноборони та Генштабу.

Усі фото: Генштаб ЗСУ
Усі фото: Генштаб ЗСУ

Це вже третій етап великого турне трофейного озброєння під назвою «Код незламності». Виставка експонувалась у Брюсселі (Бельгія) та в Будапешті (Угорщина).

Планується, що до кінця 2024 року трофеї українських Сил оборони побувають у Люксембурзі, Нідерландах, Франції, Фінляндії, Швеції, Ірландії та Англії.

Ініціювали проєкт бельгійська некомерційна асоціація «Фундація «Золота Бджола» за підтримки закордонних та вітчизняних волонтерських громадських організацій.

трофеї зсу виставка Берлін

Знак гривні
Знак гривні