Як власник тг-каналу "Джокер" розганяє "зраду" про мобілізацію і невиїзд, а сам розкошує і їздить за кордон, — розслідування

Власник Telegram-каналу «Джокер» 29-річний Роман Кравець має квартиру в елітному житловому комплексі, кортеж і охорону та здійснює системні поїздки за кордон під час великої війни.

Ціни на послуги, вказані у Telegram-каналі «Джокер». Джерело: hromadske
Ціни на послуги, вказані у Telegram-каналі «Джокер». Джерело: hromadske

Про це йдеться у розслідуванні hromadske.

Журналісти пишуть, що Telegram-канал «Джокер», що має 270 тисяч підписників, відбілює дії влади й атакує бізнес.

"Наративи «Джокера» можуть подобатися певній частині громадян: багатих — мобілізувати, бідних — не чіпати, за кордон виїжджати не можна, особливо якщо ти політик чи бізнесмен. От тільки сам Кравець пише ці пости з машини Lexus за 150 тисяч доларів дорогою до Саудівської Аравії", — йдеться у розслідуванні.

За даними джерел Громадського, які збігаються з датами з витягу ДПСУ, 18 травня до Саудівської Аравії «Джокер» їздив на бій Тайсона Ф'юрі та Олександра Усика. "Підстава для виїзду з України у витягах з бази прикордонників відсутня, а це може означати, що або Роман Кравець не стоїть на військовому обліку у свої 29 років, або він виїхав, бо про це хтось дуже попросив", — зазначається в матеріалі.

Розслідувачі встановили, що за час повномасштабного вторгнення Кравець п'ять разів виїжджав за кордон. Загалом був там понад два місяці. За їхніми підрахунками, за останні два роки лише на купівлю машин «Джокер» витратив понад 8 мільйонів гривень. 

Власник Telegram-каналу мешкає у квартирі на сто квадратних метрів у елітному ЖК «Чикаго». Апартаменти орендує щонайменше за 2 тисячі доларів на місяць. Простеживши за Кравцем, журналісти з'ясували, що він їздить у супроводі кортежу й щонайменше чотирьох охоронців.

Джерело, близьке до Романа Кравця, у розмові з hromadske стверджує, що той пояснював наявність охорони «подарунком Малюка».

«Через тиждень після початку стеження журналістів під ЖК «Чикаго» раптом з’явилися підозрілі машини з чоловіками всередині. Годинами вони стояли поряд і просто дивилися на нас. Уранці 8 травня один із цих чоловіків підійшов до нашого журналіста, відрекомендувався співробітником СБУ Андрієм і попросив не хвилюватися, адже «у нас своя робота, а у вас своя», — йдеться у розслідуванні.

Про зв'язки Романа Кравця з Офісом президента, його сходження кар'єрними сходами та розмову розслідувачів і «Джокера», який зараз перебуває у Нідерландах, читайте за посиланням. Від Texty.org.ua додамо, що розганяти в телеграм-каналах "зраду" щодо мобілізації й невиїзду за кордон і водночас спокійно кататися на відпочинок і спортивні матчі — ознака неетичності та цинізму.

виїзд за кордон слуги народу телеграм розслідування

Знак гривні
Знак гривні