Україна представила ударний дрон "Булава": що він може (ФОТО)

На міжнародній виставці Eurosatory 2024 у Парижі вперше представили новий український ударний безпілотник «Булава».

Фото: Defense Express
Фото: Defense Express

Про це повідомляє Defence Express.

Українсько-чеська компанія UAC представила на стенді Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України (NAUDI) свій новий баражуючий дрон «Булава», який в експортній версії також має назву Mace.

Згідно з оприлюдненими розробником даними, Mace має загальну злітну вагу у 11 кг, з яких на бойову частину припадає 3,6 кг. Бойова частина дрона – комбінована і поєднує у собі кумулятивну, пробивну та термобаричну.

За крейсерської швидкості у 100 км/год він може перебувати у повітрі понад 50 хвилин, мотор на дроні – електричний. Розмах крил становить близько 1,6 метра, при загальній довжині дрона близько 1,5 метра.

Серед особливостей дрона зазначена можливість використання як вдень, так і вночі, машинний зір з автоматичним виявленням та автоматичним супроводженням цілі, на додачу високу стійкість до РЕБ.

Дрон фіксує спуфінг, має шифрований канал передачі даних, а також використовує MESH-технологію (ретрансляцію), що дозволяє реалізувати дальність удару на понад 60 км. Також йдеться і про об'єднання у єдиний контур із розвідувальними дронами.

Для старту Mace використовується катапульта. Окрім можливості ураження обраної оператором цілі також є можливість удару по координатах.

опк дрони українська зброя

Знак гривні
Знак гривні