Залпові зливи у Києві: опадів вже втричі більше за норму (ФОТО)

У столиці тривають залпові зливи. Кількість опадів уже майже втричі перевищила норму. За інформацією Укргідрометцентру, сильний дощ триватиме до кінця доби.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Як повідомляють у КМДА, значна інтенсивність опадів за короткий період спричинила підтоплення в окремих районах.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

"Муніципальні служби в посиленому режимі працюють над ліквідацією наслідків підтоплень. Утім, система дощової каналізації не може одразу впоратися, адже не розрахована на таку кількість опадів", — пояснюють чиновники. 

Фото: КМДА
Фото: КМДА

В окремих районах через негоду затримується рух громадського транспорту. Киян просять слідкувати за повідомленнями "Київпастрансу", щоб мати актуальну інформацію про графіки і зміни руху.

У Києві добова норма опадів перевищена втричі київ, злива, затоплення, негода

Оперативні підрозділи Київської аварійно-рятувальної служби "Київська служба порятунку" ліквідовують наслідки негоди. Зокрема, фахівці наразі прибирають повалені дерева в Шевченківському та Дніпровському районах столиці.

Наслідки негоди в Києві київ, злива, затоплення, негода

За інформацією Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, наразі зеленбудівці ліквідували 13 випадків повалених або пошкоджених дерев.

Залпова злива в столиці київ, злива, затоплення, негода

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає містян, зважаючи на складні погодні умови, без нагальної потреби не перебувати на вулицях, не ходити біля ліній електропередачі, рекламних щитів. Водіїв і пішоходів – бути максимально уважними на дорогах та дотримуватися правил дорожнього руху.

київ злива затоплення негода

Знак гривні
Знак гривні