Морські дрони Sea Baby оснастили "Градами". Які результати показує це рішення (ФОТО, ВІДЕО))

Українські інженери встановили на морський дрон Sea Baby напрямні для запусків 122-мм реактивних снарядів РСЗВ «Град».

Випробування морських дронів СБУ “Sea Baby”. Фото: Суспільне
Випробування морських дронів СБУ “Sea Baby”. Фото: Суспільне

Фотографії з випробуваннями нового Sea Baby українські спецслужби показали Суспільному.

Видання зазначає, що морські дрони СБУ “Sea Baby” відтепер оснащені системами “Град” і вже активно знищують окупантів РФ. Позаминулої ночі “Sea Baby” СБУ спільно з ВМСУ ефективно відпрацювали з моря по позиціях росіян на Кінбурнській косі.

“Наш “Sea Baby” — це не просто дрон, а багатофункціональна платформа, яка постійно вдосконалюється. І сьогодні ми можемо підтвердити, що вони оснащені реактивною системою залпового вогню і це технологічне рішення вже показує потужні результати. Тож на ворога чекають нові сюрпризи”, — розповів співрозмовник Суспільного.

Випробування морських дронів СБУ “Sea Baby. Фото: Суспільне
Випробування морських дронів СБУ “Sea Baby. Фото: Суспільне

Що дає це рішення

За допомогою таких мобільних морських реактивних установок Сили оборони тепер можуть атакувати російські об’єкти біля узбережжя.

Утім, як зазначають аналітики Defence Express, основною ціллю для таких Sea Baby можуть бути лише плацові та стаціонарні цілі.

"Самі напрямні, довжина яких вбачається коротшими за оригінальні, у кількості шести (по три на борт) закріплені під фіксованим кутом. Це означає потребу Sea Baby вийти на заздалегідь обраховану точку координат, чітко дотримуючись курсу.

Також слід зазначити, що кут підйому напрямних далекий від максимального, тому навряд дальність польоту некерованих реактивних снарядів буде становити визначені максимальними для БМ-21 "Град" у 20,4 км (для 9М22)", — пояснюють специфіку експерти.

Вони додають, що використання таких дронів може бути ефективним, наприклад, для ураження портових нафтоперевальних терміналів та портової інфраструктури загалом.

"Це перший відомий випадок, коли морські безпілотні платформи отримають саме такий вид озброєння", — підсумовують військові аналітики.

рсзв морські дрони українські розробки

Знак гривні
Знак гривні