Україна поновила власне виробництво артилерійських снарядів. Але є три проблеми

Україна вже поновила власне виробництво артилерійських боєприпасів, але, враховуючи величезний обсяг потреб Сил оборони, як і раніше, розраховує на постачання снарядів від країн-партнерів.

Ілюстративне фото. Джерело: Цензор.нет
Ілюстративне фото. Джерело: Цензор.нет

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, повідомляє Укрінформ.

«Ми почали виробляти артилерійські боєприпаси, але, як і по інших позиціях, їх ніколи не буде достатньо вироблятись в Україні. Скільки б ми не виробляли і як би ми не збільшували власні спроможності, ми будемо й далі залежати від постачання ззовні», — зауважив Камишін перед початком Форуму оборонної промисловості ЄС-Україна, що відбувся в понеділок у Брюсселі.

За його словами, сьогоднішня війна — найбільша у поколінні. «Наша потреба є більшою, ніж оборонні спроможності всіх країн вільного світу разом. Тому ми не говоримо зараз про забезпечення повної потреби наших Сил оборони — вона дуже велика. Ми говоримо про те, що ми стали вагомим внеском у таке (забезпечення) Сил оборони», — додав Камишін.

Він зауважив, що в цілому перед українською оборонною промисловістю постають три головні виклики. По-перше, це фінансування, по-друге — постійні обстріли і по-третє — глобальний дефіцит вибухових речовин та пороху.

«Все решта перестало для нас бути складнощами», — заявив український урядовець.

Він підкреслив, що українська оборонна промисловість активно змінюється і стає іншою. Це є важливим елементом відкритості та транспарентності України у відносинах з європейськими партнерами та для того, щоб європейські кошти почали заходити в Україну для розвитку спроможностей українського ОПК.

Нагадаємо, як пише Reuters, Конгрес США подвоїв фінансування на закупівлю та виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів. Як зазначається у повідомленні, США планують збільшити щомісячний обсяг виробництва 155-міліметрових артилерійських снарядів до 100 тис. одиниць до літа 2025 року.

опк камишін артилерійські снаряди брак боєприпасів

Знак гривні
Знак гривні