Зупинення транспорту в Чернігові. В.о. мера каже про земельний шантаж військової адміністрації та закликає її відновити рух

Рада оборони області має терміново скасувати рішення начальника військової адміністрації Чернігова та відновити рух транспорту в місті. Відсьогодні в місті зупинився рух транспорту, тисячі містян не змогли доїхати на роботу, у школи тощо.

Транспортна картка у Чернігові. Фото: Суспільне
Транспортна картка у Чернігові. Фото: Суспільне

Про це написав у своєму Telegram-каналі в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

"Звертаюся до Ради оборони області: терміново скасувати рішення начальника військової адміністрації Чернігова та відновити рух транспорту в місті! Зараз терміново необхідно провести Раду оборони області. Дії голови Чернігівської МВА Брижинського в умовах воєнного стану несуть загрозу безпеці чернігівців. Прошу голову ОВА вжити невідкладних заходів щодо подолання наслідків дій підлеглого чиновника та відновлення руху транспорту в місті. Звертаюся до правоохоронців перевірити наявність корупційної складової та ознак порушення закону в діях Д. Брижинського", – написав Ломако.

Також він звернувся до перевізників: "Ваша діяльність містить значну складову соціальної відповідальності. Прошу вжити всіх необхідних заходів та знайти можливість відновлення роботи транспорту, незважаючи на всі несприятливі обставини".

За словами Ломако, відсьогодні в Чернігові через дії начальника міської військової адміністрації частково зупинився рух громадського транспорту.

"Підстава: рішення призначеного зверху чиновника – начальника військової адміністрації Чернігова пана Брижинського. Реальна причина: місто відмовилося на вимогу чиновника віддати частину землі наближеним до нього особам і він заблокував платежі перевізникам. Через земельний шантаж військової адміністрації відчувають проблеми працівники критичної інфраструктури, пенсіонери та люди з інвалідністю, дорослі та діти…", – зазначив Ломако.

Що передувало

Нагадаємо, що 30 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако заявив, що протягом 1-2 травня у Чернігові частина громадського транспорту може не виїхати на маршрути. Це він пов'язує з тим, що перевізникам не виплатили частину грошей за перевезення у березні. В. о. мера звинуватив начальника Чернігівської міської військової адміністрації у блокуванні виплати коштів.

"Чому ж Брижинський блокує виплату коштів, на які справедливо претендують перевізники? Відповідь – земельні інтереси депутатів від партії «Слуга народу». Шляхом шантажу він вимагає від структурних підрозділів міської ради: управління земельних ресурсів та Центру надання адміністративних послуг видати дозволи на земельні ділянки та зареєструвати угоди згідно з розпорядженням, яке одноосібно видав сам Брижинський.

Брижинський без рішення міської ради, самовільно надав дозволи на оренду землі та дозволи на розробку проектів підприємствам, які пов‘язані зі слугами. Вимагаючи реалізації цього сумнівного з точки зору закону розпорядження він відмовляється підписувати згадані платежі за транспорт", — заявив Олександр Ломако.

Водночас начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський заявив, що "за 10 років у Чернігові не спромоглися створити незалежну систему перевезення мешканців міста в громадському транспорті" і що призупинення перевезень у місті – це "результат багаторічною безвідповідальної діяльності керівництва міської ради".

військові адміністрації конфлікт чернігів громадський транспорт

Знак гривні
Знак гривні