Голова Харківського антикорупційного центру і нацгвардієць Булах виявив систему стеження за своєю квартирою

Голова правління громадської організації “Харківський антикорупційний центр” (ХАЦ) і військовослужбовець Національної гвардії Дмитро Булах виявив систему відеоспостереження за своєю квартирою.

Дмитро Булах/Фейсбук
Дмитро Булах/Фейсбук

Як повідомили у ХАЦ, 13 квітня Дмитро випадково знайшов систему відеостеження, яка була встановлена навпроти його дверей у квартирі у Харкові.

"Причому доволі цікаву систему візуального контролю та фіксації, з якою зараз працюють спеціалісти”, – йдеться в повідомленні.  

Як зазначила організація, слідчо-оперативна група вилучила систему та всі її складові. 

Там сподіваються, що поліція встановить коло осіб, які віддали наказ та змонтували систему стеження за керівником ХАЦ.

Як нагадує ІМІ, 10 квітня Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань провели обшук у голови правління Харківського антикорупційного центру і чинного військовослужбовця Національної гвардії Дмитра Булаха.

У ДБР повідомили, що здійснюють досудове розслідування за фактом можливих зловживань під час зарахування на службу військовослужбовців. Слідство з’ясовує можливе перевищення повноважень командуванням однієї з військових частин Нацгвардії, яка дислокується на Харківщині. 

12 квітня представники українського громадянського суспільства України констатували небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів в Україні, зокрема в контексті діяльності Збройних сил України та кампанії з мобілізації.

Читайте також: Повістка за антикорупційне розслідування про генерала СБУ. Подробиці інциденту з журналістом "Слідства.Інфо"

"Відкриття кримінального провадження проти Дмитра Булаха вже після його мобілізації з обвинуваченням у зловживанні при прийомі на військову службу ми розглядаємо як імовірну помсту проросійських сил або місцевих корупціонерів, здійснену руками українських органів правопорядку", – йдеться у заяві, яку цитує Детектор медіа.

Представники громадськості нагадали, що це не перший випадок переслідування або спроб дискредитації антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів. Вони наголосили на неприпустимості таких дій.

стеження сбу антикорупція харків дбр

Знак гривні
Знак гривні