Єдиний у РФ виробник бойових машин піхоти "Курганмашзавод" опинився у зоні затоплення (КАРТА)

У Росії триває масштабна повінь. Під воду може піти одне з російських міст Курган через розлив річки Тобол. Як свідчать карти, "Курганмашзавод" — єдиний у РФ виробник БМП-3, БМД-4 та інших бронемашин — перебуває у зоні затоплення навіть за помірним сценарієм.

Про це пише Defense Express.

Попри те, що "велика вода" ще не дійшла до Кургана, там вже оголошена евакуація з районів, які точно підуть під воду, а при вищому рівні вода затоплює більшу частину міста. Про це свідчать офіційні мапи від місцевої адміністрації.

На мапі жовтими та червоними замальованими зонами показано те, що у будь-якому випадку піде під воду, бо це про рівень води у 7,7 метра та 9 метрів. А ось лініями — прогнози залежно від рівня води починаючи від 11 метрів до 14 метрів.

Джерело: Defense Express
Джерело: Defense Express

У зоні затоплення опинилася й територія "Курганмашзавода" — єдиного у РФ виробника нових бойових машин піхоти та десанту. Всі БМП-3 та БМД-4 виробляються саме на ньому. Також на заводі модернізують БМП-2, на які встановлюються бойові модулі "Бережок", та виробляють БТР-МД "Ракушка", "Спрут" та іншу бронетехніку.

На карті з прогнозами підтоплення його район міститься у межах позначки 12 метрів.

Джерело: Defense Express
Джерело: Defense Express

Водночас наразі навіть у РФ публічно не говорять, який саме рівень води очікується у Кургані, даючи розпливчасті оцінки у понад 11 метрів, або "коридор" у 9-14 метрів.

Місцева ж влада Кургана говорить про те, що місто може уникнути катастрофічних наслідків, лише якщо складуться природні обставини. Пік підойму води очікується до 14 квітня.

повінь втрати ворога виробництво зброї бронетехніка

Знак гривні
Знак гривні