Як захисна сітка врятувала українську гаубицю AS-90 від російського "Ланцета" (ФОТО)

Захисна сітка на підготовленій захисній позиції врятувала українську гаубицю AS-90 від удару російського баражувального боєприпасу «Ланцет».

Фото: mil.in.ua
Фото: mil.in.ua

Про це повідомляє Мілітарний.

Російський безпілотник поцілив в отвір між дерев’яними опорами укриття, яке було додатково посилене антидроновими сітками.

Сітки зупинили його та врятували самохідну артилерійську установку від ураження та ймовірного знищення.

"Захисна позиція для української самохідної установки виконана досить якісно: це повнорозмірний капонір заввишки понад 3 метрів, що дає можливість повністю сховати машину від близьких розривів артилерії.

Зверху фортифікаційна споруда накрита сосновими балками в один накат, додатково посилена сітками та непогано замаскована від розвідувальних безпілотників", – описує конструкцію видання.

Така захисна споруда дозволяє приховати самохідну гаубицю після завершення виконання бойового завдання від контрбатарейного вогню, скидів із безпілотників та баражуючих боєприпасів.

Нагадаємо, що українські підприємства вже виготовляють та постачають українським підрозділам металеві конструкції для захисту від російських ударних дронів. Зокрема, в Україні налагодили серійне виробництво "ловців ланцетів". Утім, як наголошує командир роти ударних дронів Ігор Луценко, цього замало, щоб покрити потреби фронту.

ланцет артилерія сітки дрони захист бронетехніки

Знак гривні
Знак гривні