Національний авіаційний університет очолила відома освітянка, волонтерка та депутатка Київради

Згідно з Наказом Міністерства освіти і науки України, з 10 квітня 2024 року в.о. ректора Національного авіаційного університету призначено Ксенію Семенову.

Ксенія Семенова/Фейсбук
Ксенія Семенова/Фейсбук

Як повідомили на сайті університету, до теперішнього часу Семенова обіймала посаду в.о. проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку Національного авіаційного університету.

"Уперше за довголітню історію українського технічного університету його очолить молода жінка, яка фокусується на сфері освіти, якісних змінах в ній, впровадженню найкращих практик ЄС та США в систему вищої освіти України. Ксенія є випускницею факультету електроніки НАУ", – йдеться у повідомленні.

Семенову обрали на голосуванні Наглядової ради НАУ. Її створили у січні 2024 року, щоб підтримувати управління університету та посилити процес модернізації. Наглядова рада складається із семи членів, серед яких представники державної влади, випускники університету, представники бізнесу, професійні менеджери.

Що відомо про Ксенію Семенову

Ксенія Семенова з 2013 до 2021 року викладала в НАУ, з листопада 2023 року працювала виконувачкою обов'язків проректора.

Також Семенова відома як директорка освітніх програм в бізнес інкубаторі YEP, депутатка Київської міської ради, секретар комісії з питань цифрової трансформації та адміністративних послуг.

З початком повномасштабного вторгнення є співзасновницею благодійного фонду «Солом’янські котики», діяльність якого зосереджена на тактичній медицині та розмінуванні.

"Від сьогодні я виконую обов'язки ректорки НАУ. Це вперше, коли таке рішення Міністерство освіти і науки приймає на основі рекомендації Наглядової ради.

Я, вважайте, спадкова освітянка, знаю, що таке атмосфера наукового пошуку з дитинства, і що таке ГВФ теж знаю з дошкільного віку. Але я не людина цієї системи. Я не розумію цінності формальних титулів, за якими нічого не стоїть, жорсткої ієрархії, статусності, недоречної бюрократії, приписування в статті авторів, які нічого не писали, плагіату.

Хто зі мною давно, ви знаєте, що ми з кількома активними людьми пробували робити зміни в НАУ року так з 2015 і я ніколи не була поза контекстом. Але тоді не було на це волі держави. Тепер позиція держави по НАУ - робити хороший інженерний університет", – прокоментувала своє призначення Ксенія Семенова.

реформи кадри освіта НАУ

Знак гривні
Знак гривні