СБУ застосувала дрони з автозахопленням цілі проти комплексів ППО окупантів (ВІДЕО)

Служба безпеки України знищила парк ЗРК росіян дронами з автозахопленням цілі. Операторам вдалося уразити цими дронами системи зенітно-ракетних комплексів «Бук» та «Тор».

«Бійці СБУ за тиждень знищили на фронті партію російських систем ППО. Вони додали на свій рахунок: 2 ЗРК «БУК» різних модифікацій та одну станцію виявлення цілей ЗРК «БУК»2 ЗРК «ТОР-М2», ЗРК «Стріла-10», ЗГРК «Тунгуска», – йдеться у повідомлені СБУ.

СБУ виклала відео, на якому ці дрони самі захоплюють ціль та уражають її. Як пояснює Мілітарний, таким безпілотникам достатньо лише долетіти до цілі на відносно великій висоті та позначити її, а далі дрон вже самостійно може уразити ціль.

"Імовірно, український безпілотник з такою технологією має повний захист від систем РЕБ, бо йде на ціль автономно.

Серед переваг подібних дронів з машинним зором і автозахопленням цілі також відзначається краща ефективність ураження рухомих цілей.

Технологія машинного зору надає безпілотникам також більшу дальність застосування", — пише видання.

Мілітарний портал нагадує, що в лютому віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що два українські аналоги російського дрона-камікадзе «Ланцет» уже пройшли попередні випробування та невдовзі тестуватимуться в бойових умовах.

Він розповів, що дрони мають функцію захоплення цілі, яка дозволить їм наводитися на ціль на фінальному відрізку польоту в умовах відсутності прямого зв’язку з оператором.

ППО втрати ворога сбу дрони знищена техніка

Знак гривні
Знак гривні