Музей історії України менш як за добу зібрав кошти на демонтаж "храму-МАФу" МП у центрі Києва

8 квітня Національний музей історії України в Києві оголосив збір коштів для демонтажу незаконно збудованого “храму-МАФу” Московського патріархату на території музею.

“Дорогі друзі! Національний музей історії України потребує вашої допомоги. Нас часто запитують: коли демонтують самочинне будівництво на земельній ділянці Національного музею історії України, відоме як “церква-МАФ”.

Відповідаємо: це питання можливо вирішити вже найближчим часом, але необхідно здолати ще один (сподіваємося, останній) етап на цьому шляху”, – повідомили в НМІУ.

Музейники наголосили, що, попри рішення суду щодо демонтажу незаконної споруди, представники Московського патріархату не виконали припис судді.

“Звісно, очікувати на добровільне виконання судового рішення від особи, яка самовільно захопила земельну ділянку музею та здійснила на ній самочинне будівництво, не доводиться.

На сьогодні єдиний спосіб виконати рішення суду та прибрати з території музею сміття – це здійснити авансування витрат виконавчого провадження від імені стягувача – музею, залучивши спеціалізоване підприємство, що має дозвіл на проведення робіт, пов’язаних з підвищеною небезпекою”, – пояснили в музеї.

За підрахунками НМІУ, попередній кошторис робіт з демонтажу та вивезення сміття коштуватиме 772 тисячі гривень.

9 квітня Національний музей історії України оголосив збір закритим. Менш як за добу люди надонатили 822 467.51 грн із запланованих 772 000.

музей Історія України УПЦ МП збір коштів

Знак гривні
Знак гривні