Росію масштабно затоплює, люди мародерять, мітингують і кличуть Путіна (ЗНІМКИ СУПУТНИКА, ВІДЕО)

Цілі регіони Росії продовжує заливати водою. Причина в тому, що різко піднялася температура і сніги, які мали сходити поступово, розтанули швидко. Постраждалі від повеней у різних регіонах країни звинувачують владу у бездіяльності.

Як пише Сибір. Реалії, у Сибіру від паводка постраждав уже третій за рахунком регіон — після повені на Алтаї вода зайшла в Омську і Тюменську області. Раніше масштабні паводки сталися в Алтайському краї, Новосибірській, Кемеровській і Томській областях.

В Оренбурзькій області оголошено режим НС федерального рівня, і коли вода піде на спад — невідомо. За три дні в найбільш постраждалому від повені місті Орську тричі прорвало дамбу, яку, як писали на офіційному сайті мерії, побудували майже за мільярд рублів 2014 року. Головний будівельник цієї споруди звинувачує гризунів, а тим часом у зоні затоплення опинилися понад шість тисяч будинків, тисячі людей евакуйовано.

Як пише Настоящее время, вода в Оренбурзькій області РФ продовжує прибувати: з берегів вийшов не тільки Урал, а й річки Єлшанка і Сакмара, а дамба, яка захищала Орськ від розливу Уралу, продовжує руйнуватися — у зоні затоплення опиняються все нові й нові райони.

У вихідні людей вивозили з Орська, пізніше вода дісталася Оренбурга: там теж почалася евакуація. Глава МНС заявив, що про евакуацію нібито було оголошено ще на вихідних, але люди самі відмовилися їхати. Місцеві жителі це заперечують і кажуть, що влада робить недостатньо.

Жителям Орська влада пообіцяла виплатити по 100 тисяч рублів за повну втрату майна і по 50 тис. за часткову — дізнавшись про це, вони вийшли на стихійний мітинг біля будівлі адміністрації (попри застереження прокуратури про його незаконність) і домоглися зустрічі з губернатором Денисом Паслером, під час якої — після сперечань — їм було обіцяно компенсації "за ринковими цінами".

Учасники мітингу скандували "Путін, допоможи!", скаржилися на мародерство на затоплених територіях і запитували, чому поліція юрбиться навколо мітингувальників, а не перебуває в зоні лиха. Мер Орська після мітингу пообіцяв по 100 тисяч рублів усім сім'ям, які постраждали від водопілля.

Загалом унаслідок повені в Оренбурзькій області РФ у 77 містах і селах підтоплено понад 10 тисяч будинків, відомо вже про чотирьох загиблих.

Влада Тюменської та Курганської областей ввела режим НС і закликала населення готуватися до евакуації. Через повінь ще в неділю призупинив роботу Орський НПЗ, один із найбільших у Росії. В Омській області затопило щонайменше п'ять сіл у трьох районах.

Масштаб затоплень показав телеграм-канал NEXTA, опублікувавши супутникові знімки:

Добірка відео:

деградація росії повінь рашизм путінізм

Знак гривні
Знак гривні