У Вашингтоні обговорять розпад РФ. Анонс X Форуму вільних народів постРосії

16 квітня у США відбудеться X Форум вільних народів постРосії. Тема заходу – "Розпад Росії та західна політика".

Захід відбудеться о 9:00 в конференц-залі вашингтонського аналітичного центру The Jamestown Foundation за адресою: 1310 L St. NW, Washington, D.C. 20005.

Конференція "Розпад Росії та західна політика", організована Джеймстаунським фондом спільно з Форумом вільних народів постРосії, розгляне можливість розпаду РФ та збере освічені погляди на те, які сценарії можуть виникнути у зв'язку з цим.

"Імперіалістична російська держава під керівництвом Володимира Путіна є джерелом конфліктів у всьому світі, від Східної Європи і Кавказу до Близького Сходу і Західних Балкан. Російська "Федерація" є федерацією лише за назвою, а за своєю суттю є колоніальною імперією.

Війна Росії проти України загострила глибоко вкорінені проблеми російської держави та суспільства. У міру того, як війна триває, потенціал політичного, економічного та соціального колапсу Росії продовжує зростати, і його не можна скидати з рахунків. Наслідки розпаду Росії відгукнуться в усьому світі, як і розпад Радянського Союзу в 1991 році.

Деколонізація та деімперіалізація Росії може бути поступовою або швидкою, подібно до того, як розпадалися інші імперії в минулому. За умови поінформованого передбачення процесом дезінтеграції можна керувати, щоб стабілізувати товарні ринки, пом'якшити гуманітарні наслідки політичного чи державного колапсу, обмежити можливість насильства та ініціювати денуклеаризацію", — йдеться в анонсі події.

У заході братимуть участь лідери національно-визвольних рухів поневолених Москвою народів, а також представники політичного та дипломатичного сектору держав ЄС та США, зокрема, три колишніх посли США Пітер Меттіс (Peter Mattis), Джон Гербст (John Herbst) та Вільям Тейлор (William Taylor).

З докладною програмою заходу можна ознайомитися на сайті The Jamestown Foundation. Анонс події у фейсбуці за посиланням.

Попередня версія підсумкового документа з головними тезами події тут.

Нагадаємо, Форум вільних народів постРосії знайомить західних інтелектуалів із поневоленими Росією народами й показує, що вони мають сили та бажання на відокремлення від імперії та мирну участь у післявоєнному житті світу. Попередні форуми проходили у Римі, Берліні, Токіо, Лондоні, Варшаві, Брюсселі та інших містах.

корінні народи рф розпад росії сша форум внп

Знак гривні
Знак гривні