Чому Ботсвана погрожує відправити 20 000 слонів до Німеччини

Президент Ботсвани Мокгвітсі Масісі пригрозив відправити 20 000 слонів до Німеччини на тлі суперечки щодо імпорту мисливських трофеїв.

Фото: Міжнародний союз охорони природи
Фото: Міжнародний союз охорони природи

Про це пише The Guardian.

Раніше цього року міністерство охорони довкілля Німеччини порушило питання про можливість запровадження жорсткіших обмежень на імпорт мисливських трофеїв через побоювання щодо браконьєрства. Масісі у відповідь заявив, що така заборона призведе до зубожіння жителів країни.

Африканський лідер стверджує, що зусилля зі збереження природи призвели до різкого збільшення кількості слонів і що полювання є важливим засобом для їхнього контролю. Ботсвана заборонила трофейне полювання у 2014 році, але зняла обмеження у 2019 році під тиском місцевих громад. Зараз країна видає щорічні квоти на полювання.

Стада слонів завдають шкоди майну, їдять посіви та топчуть жителів, розповів Масісі німецькій газеті Bild.

"Дуже легко сидіти в Берліні і мати думку про наші справи в Ботсвані. Ми платимо ціну за збереження цих тварин для всього світу", – сказав він.

Німці повинні "жити разом із тваринами, так як вони кажуть нам".

"Це не жарт", − додав Масісі. 

Ботсвана, де проживає найбільша у світі популяція слонів, вже запропонувала 8 000 слонів Анголі і ще 500 Мозамбіку, намагаючись розв'язати проблему, яку Масісі назвав "перенаселенням". У березні чиновники також погрожували відправити 10 000 слонів до Лондона.

"Ми хотіли б зробити такий подарунок Німеччині", − сказав Масісі, додавши, що він "не прийме відмови".

Німецьке міністерство охорони довкілля продовжує переговори з африканськими країнами, на які діють правила імпорту, включно з Ботсваною, зазначає речниця відомства.

“На тлі тривожної втрати біологічного різноманіття ми несемо особливу відповідальність за те, щоб зробити все, щоб імпорт мисливських трофеїв був сталим і законним”, − сказала вона.

За її словами, Німеччина є одним з найбільших імпортерів мисливських трофеїв в Європейському Союзі. Речниця міністерства додала, що трофеї з полювання на африканських слонів вже вимагають дозволу на імпорт згідно з чинними правилами.

браконьєрство ботсвана слони довкілля німеччина

Знак гривні
Знак гривні