На Тайвані стався найсильніший за останні 25 років землетрус (ФОТО, ВІДЕО)

У середу, 3 квітня, на Тайвані стався найсильніший за 25 років землетрус, унаслідок якого постраждали сотні людей.

Фото: An Rong Xu/Bloomberg/Getty Images
Фото: An Rong Xu/Bloomberg/Getty Images

Про це повідомляє CNN.

Потужний поштовх сколихнув східне узбережжя острова, ставшись о 7:58 ранку за місцевим часом. Тайванське агентство з моніторингу землетрусів оцінило магнітуду землетрусу в 7,2, а Геологічна служба США – в 7,4. Він стався приблизно за 18 кілометрів на південний захід від Хуаляня на глибині близько 35 кілометрів.

Фото: TVBS/AP
Фото: TVBS/AP

Національне пожежне агентство Тайваню (NFA) повідомило, що кількість загиблих сягнула дев'яти осіб, а 882 людини отримали поранення.

Також з'явилися повідомлення про значні руйнування: обвалилися будівлі в повіті Хуалянь, тисячі будинків залишилися без електрики, а головна автомагістраль закрита через зсуви та каменепади.

Фото: taiwannews.com
Фото: taiwannews.com

Рятувальники намагаються звільнити десятки людей, які опинилися в тунелях автомагістралі, заблокованими залишаються щонайменше 131 людини.

Фото: Taiwan/X (Twitter)
Фото: Taiwan/X (Twitter)

Представник Центральної метеорологічної адміністрації Тайваню попередив, що до кінця тижня очікуються потужні афтершоки магнітудою до 7 балів.

За даними Міністерства оборони, на Тайвані для надання допомоги внаслідок стихійного лиха були направлені військові, а школи та робочі місця призупинили роботу через підземні поштовхи.

Фото: taiwannews.com
Фото: taiwannews.com

За даними Центрального метеорологічного управління, землетрус, що стався в середу, є найсильнішим на Тайвані з 1999 року. Того року на південь від Тайбея стався землетрус магнітудою 7,7 бала, внаслідок якого загинуло 2400 людей і ще 10 000 отримали поранення.

тайвань стихійне лихо землетрус

Знак гривні
Знак гривні