Росія має в запасі понад 900 високоточних ракет. Як довго триватимуть обстріли енергетики: прогноз розвідки

У ГУР вважають, що Росія планує провести ще кілька масованих ударів по українській енергетиці цієї весни. Проте її запаси ракет виснажуються, тому їй буде потрібна пауза для накопичення.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Про це повідомив заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький у коментарі РБК-Україна.

"Зараз у Росії, за нашою оцінкою, залишається близько 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня з дальністю у понад 350 кілометрів. Ми спостерігаємо тенденцію, що вони, як правило, намагаються тримати свої запаси на рівні не менше 900 ракет", – розповів виданню представник ГУР МО генерал-майор Вадим Скібіцький.

Коли росіянам вдається накопичити понад 900 ракет, тоді вони розпочинають серію ударів. І навпаки – коли запаси підходять до 900 одиниць – в масованих ударах робиться пауза. Зараз, за словами Скібіцького, росіяни вже наближаються до цього ліміту.

"Росія, за нашими даними, у квітні планує виробити близько 40 ракет Х-101. Ми прогнозуємо, що росіяни зможуть провести ще кілька масованих атак (2-3 – саме масованих), а далі будуть змушені знову взяти деяку паузу для накопичення ракет та "шахедів". Проте окремі локальні обстріли можуть при цьому продовжуватись", – пояснив Скібіцький.

Дивіться також: Атаки 30–31 березня. Якими маршрутами летіли ракети та "шахеди" (КАРТА)

Показово також те, що з кінця вересня противник майже не запускав інші крилаті ракети морського базування – "Калібри". "Агресор накопичує запас крилатих ракет 3М-14 "Калібр" і має у своєму розпорядженні не менше 260 одиниць. Причому в їхніх планах виробити 30 таких ракет у квітні цього року", – розповів Скібіцький.

З огляду на чималі запаси цих ракет на тлі скорочення Х-101, у розвідці припускають, що найближчим часом противник відновить їх більш активне використання.

ракети рф обстріли енергосистем ракетний терор

Знак гривні
Знак гривні