САУ "Богдана" отримала антидроновий захист (ФОТО)

Українська самохідна гаубиця «Богдана» отримала спеціальні захисні екрани з металевої сітки для захисту від дронів.

Це робота воїнів одного з артилерійських розрахунків 47-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ.

"Хлопці вирішили назвати цей проєкт «ХАРКОННЕН», він забрав безліч сил і часу, проте результат уже вражає та виправдовує всі докладені зусилля.

Війна не дає можливості зволікати та зайвий раз піддаватись сумнівам. Вона вимагає дій тут і зараз, і ми це враховуємо. Ми вдосконалюємо наші вміння, випереджаючи задуми ворога", – розповіли у 47-й бригаді.

Читайте також: Є як мінімум три рішення, але наша бронетехніка досі "гола". Луценко про гостру проблему захисту від дронів

Навісні екрани з металевої сітки призначені для захисту колісної САУ передусім від ворожих ударних безпілотників, які постійно полюють за українською артилерією.

Як пояснює Мілітарний, конструкції прикривають важливі частини самохідної артилерійської установки «Богдана» – лобову і верхню частину кабіни, де перебуває водій та обслуга гаубиці, капот над двигуном, а також місця, де зберігається боєкомплект зі 155-мм снарядів та порохових метальних зарядів.

Видання зазначає, що головною функцією такої конструкції є захист від легких ударних FPV-дронів або ж зменшення ефективності ураження російських баражувальних боєприпасів на зразок «Ланцета».

Нагадаємо, у лютому броня кабіни САУ «Богдана» витримала прямий удар російського «Ланцета» та зберегла життя українських військових.

Дивіться також: Як виглядає найновіша версія САУ "Богдана" (ФОТО, ВІДЕО)

сау богдана дрони артилерія зсу захист бронетехніки

Знак гривні
Знак гривні