Масована атака росіян на енергетику 29 березня: ППО показала хороший результат

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну.

Фото: Лисак/Телеграм
Фото: Лисак/Телеграм

Про це повідомили у Повітряних Силах ЗСУ.

"У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, застосувавши різні типи ракет та ударні БпЛА:

Усього – 99 засобів повітряного нападу:

До відбиття ракетно-авіаційного удару залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил та Сухопутних військ, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

У результаті протиповітряного бою знищено 84 повітряні цілі:

Як повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, російські війська перед ракетно-авіаційним ударом по Україні проводили аеророзвідку, застосувавши щонайменше 140 розвідувальних безпілотників.

Гуменюк наголосила, що під ударом знову опинилися енергетичні об'єкти та критична інфраструктура, зауваживши, що російські військові намагалися уразити якомога більше таких об'єктів.

Як повідомляє «Укренерго», внаслідок масованої атаки росіян є пошкодження теплових і гідроелектростанцій в центральному і західному регіонах України.

Загалом пошкодження енергетичної інфраструктури зафіксували в Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській та Чернівецькій областях. У деяких регіонах застосовані аварійні відключення.

ДТЕК повідомляє, що ворог серйозно пошкодив три теплоелектростанції. Попередньо, постраждав енергетик.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, у Дніпровському, Криворізькому та Камʼянському районах постраждали енергооб’єкти.

Зараз на Дніпропетровщині застосували графіки аварійних відключень світла, на Харківщині діють погодинні відключення.

удари по енергосистемі ППО масована атака обстріл інфраструктури

Знак гривні
Знак гривні