Оборонна тактика ЗСУ стала більш гнучкою, — генерал Бундесверу

Поточна ситуація на фронті в Україні досить напружена. Російська армія перехопила ініціативу, однак українські сили демонструють "стійку та стабільну оборону".

Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ
Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Про це заявив координатор військової допомоги Україні в міноборони Німеччини Крістіан Фройдінґ, повідомляє DW.

За словами генерала Бундесверу, останнім часом оборонна тактика ЗСУ стала більш гнучкою, оборона ведеться рухоміше. "Це означає, — пояснив Фройдінґ, — що українська армія готова поступатися в обмеженому масштабі певним простором, щоб зберігати власні сили й заново готуватися до оборони".

При цьому, вважає німецький генерал, Збройні сили України тримають ситуацію під контролем навіть під час відходу, який здійснюється дуже впорядковано.

У відповідь на те, чого найбільше потребує Україна зараз для успішного відбиття російської агресії, він назвав "артилерійські снаряди, боєприпаси та ракети для сучасних систем протиповітряної оборони, а також броньовані бойові машини".

Для задоволення гострої потреби ЗСУ в артилерійських снарядах у Німеччині вирішили діяти у три етапи, зазначив Фройдінґ. На першому етапі Україні у терміновому порядку — тобто уже найближчими днями — з арсеналів Бундесверу передадуть 10 тисяч снарядів.

У середньостроковій перспективі Німеччина вирішила підтримати чеську ініціативу та взяти на себе витрати на закупівлю 180 тисяч снарядів, які будуть передані Києву у другій половині поточного року.

А на довгострокову перспективу, на додаток до плану Чехії, Німеччина уклала двосторонню угоду про постачання Україні ще 100 тисяч снарядів приблизно з четвертого кварталу.

боєприпаси тактика оборона зсу бундесвер

Знак гривні
Знак гривні