Бійці 61-ї ОМБр зробили "неочікуваний" наземний дрон "Лють" (ФОТО)

Бійці 61-ї окремої механізованої степової бригади створили дистанційно керовану наземну роботизовану платформу, яка дістала назву "Лють".

Як розповіли у бригаді, "Лють" здатна долати мінні поля, підбиратися впритул до ворога й виконувати поставлені завдання.

"Українці мають те, що всі роки боротьби дозволяє чинити гідний спротив і переламувати ворога — це наша винахідливість та постійний пошук неочікуваних, нестандартних рішень.

Поєднання інтелекту, військового досвіду різних років та підтримка командира дуже допомагають нашим воїнам бути ефективними та долати сучасні виклики", — кажуть військові.

Платформа оснащена 7,62-мм кулеметом ПКТ і виготовлена переважно з імпровізованих елементів.

Наземний дрон "Лють" від 61-ої ОМБр ЗСУ
Наземний дрон "Лють" від 61-ої ОМБр ЗСУ

Загалом характеристики цієї розробки, як-от дальність управління або ж час безперервної роботи, не розкриваються. Однак, як зазначає Defense Express, "у наших воїнів вийшла достатньо технологічна і компактна розробка, яка цілком може виконувати роль мобільної вогневої точки".

"Судячи з усього, ця платформа є поки що одиничною та імпровізованою розробкою, яка була створена з ініціативи "знизу". Однак можемо оцінити, що така розробка буде ефективною при відбитті атак "штурмових груп" рашистів, котрі роблять ставку саме на "розпорошення" своїх штурмовиків на полі бою з тим, щоб зробити неефективним вогонь нашої артилерії по подібного роду цілях", — пише видання.

українські розробки роботизовані системи наземні дрони

Знак гривні
Знак гривні