Європарламент у резолюції засудив обмеження закордонних поїздок депутатів ВРУ

У Європарламенті стурбовані обмеженням закордонних поїздок для депутатів Верховної Ради.

Фото: ВРУ
Фото: ВРУ

Про це йдеться в окремому пункті резолюції Європейського парламенту на підтримку України.

"Європарламент висловлює стурбованість обмеженням закордонних поїздок депутатів Верховної Ради України; вважає, що це може розглядатися як невибіркове обмеження політичної діяльності обраних народних депутатів, зокрема тих, хто представляє опозицію; переконаний, що під час війни не можна нехтувати будь-яким політичним ресурсом, який може представляти справу України на будь-якому міжнародному форумі", — йдеться у резолюції.

Читайте також: Система дозволів на виїзд за кордон депутатів різних рівнів і чиновників шкодить демократії та західній підтримці України

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що лідера "ЄС" Петра Порошенка не пропустили на кордоні, попри підписаний головою Верховної Ради документ про відрядження. Політик мав низку важливих зустрічей у США та Польщі.

29 грудня 2023 року стало відомо, що спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав розпорядження про нові правила роботи за кордоном для народних депутатів. Тепер їхні заяви на відрядження не розглядатимуться, якщо депутат не отримав від Міністерства закордонних справ "тези" для його офіційних заяв і коментарів на міжнародній арені.

Читайте також: Військові лишилися без авто. Волонтер про хаос на кордоні через нові заборони на виїзд

загроза демократії виїзд за кордон європарламент депутати

Знак гривні
Знак гривні